[E-Info] Information gällande matlagning i Tolvan/ Information about cooking in Tolvan

Ahmed Dara eordf at e.kth.se
Sat Okt 1 17:13:25 CEST 2016


(IN ENGLISH BELOW)

Kära medlemmar av Konglig Elektrosektionen,

Under våren fick vi ett besked från KTH via THS att matlagning i samtliga
sektionslokaler måste upphöra samt att alla spisar i sektionslokalerna
måste bort. Dock kommer de två kokplattorna som står på diskbänken vara
kvar, något som är i linje med vad KTH har beslutat. Vi har sedan dess
förgäves fört dialog med KTH om hur vi kan behålla vår spis. Vi har fått
väldigt dålig respons när vi har påpekat hur det kommer att påverka
studentlivet i form av dels fester och mottagning. Det finns tre
anledningar till att matlagningen måste upphöra:

1. Ventilationen inte är tillräcklig för matlagning
2. Brandrisken
3. Fetthalten i vattnet (en fettavskiljare behövs)

Det största problemet är ventilationen, där vi inte kan leda ut matoset på
ett sätt som är godkänt. Matoset ska komma ut från taket, vilket skapar ett
problem i och med E-husets K-märkta fasad.

Det som har hänt nu är att spisen kopplats ur och kommer därmed inte kunna
användas mer, detta skedde igår (30/9). Just nu jobbar vi tillsammans med
THS för att hitta lösningar på problemet som har uppstått. Den kortsiktiga
lösningen är matlagning kommer att ske i Nymbles nuvarande lokaler, dvs
Lilla och Stora Gasque, och sedan fraktas till Tolvan. En långsiktig
lösning är under arbete och KTH har sagt att de är villiga att investera i
storkök på Campus. Givetvis kommer detta ta tid och är dessutom inte den
optimala lösningen för Konglig Elektrosektionen. Vi gör allt vi kan för att
utfallet ska bli det bästa möjliga.

Har ni några frågor så går det bra att svara på detta mail.

Bästa hälsningar
Styret

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear members of the chapter of electrical engineering,

During the spring, KTH decided that cooking in chapter halls is not
allowed. The stove in Tolvan has therefore been disconnected. The reasons
that no cooking are allowed:

1. The ventilation is not sufficent
2. Risk of fire
3. The fat content in the drain is too high

The short-term solution is that the food we will serve during events
(parties and reception) hosted by Konglig Elektrosektionen will be cooked
in Nymble and will then be transported to Tolvan. The long-term solution is
that KTH has announced that to invest in some form of kitchen somewhere at
Campus. This is not an optimal solution for our chapter and we will do our
best to make the outcome as good as possible.

For any questions, please answer this mail.

Kind regards
The board of the chapter of electrical engineering

-- 
Bästa hälsningar/Kind regards

*Ahmed Dara*
Ordförande/Chairman
Konglig Elektrosektionen

www.elektrosektionen.se
Mail: eordf at e.kth.se
Telefon: +46(0)70- 401 34 54
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://maillist.sys.kth.se/pipermail/esekt-info/attachments/20161001/e6b3fcca/attachment.html>


More information about the Esekt-info mailing list